Honden Training
Voed je hond goed op en volg enkele gehoorzaamheidscursussen. Als je nog geen hondenschool hebt kan je die vinden tussen onze hondenscholen. Op die manier voorkom je dat hij tegen iedereen opspringt die hij onderweg tegenkomt, mensen begint te likken, eten steelt van van picknickend koppel en joggers en fietsers achterna rent. In veel bossen en natuurgebieden waar honden los mogen lopen, wordt wel verwacht dat ze uitstekend luisteren. Een goed getrainde en afgerichte hond komt netjes terug als zijn baas hem roept. En dat is een must als je gaat wandelen. Tip: Je Hond OpvoedenAangelijnd wandelen
Als je je hond aan de lijn houdt kan hij niet weg lopen en kan hij geen problemen veroorzaken. Er zijn verschillende leibanden in de handel die ervoor zorgen dat je controle hebt over je hond, zonder dat hij er last van heeft. (En dus geen slipketting). Je hebt bijvoorbeeld een soort harnas, terwijl anderen liever uitrekbare leibanden gebruiken om de hond toch een beetje vrijheid te geven.
Zijn honden toegelaten op de plaats waar jij wil wandelen?
In sommige parken zijn geen honden toegelaten. En sommige georganiseerde wandelingen raden het meenemen van een hond ook af. Terwijl andere organisaties je verplichten om de hond aan de leiband te houden. Kijk dus eerst na of je viervoeter welkom is.Hondenpoep
Ruim hondenpoep niet alleen in gebieden op waar een opruimplicht geldt of in gebieden waar veel mensen lopen en/of kinderen spelen. Maar, uit fatsoen, ruim je het best altijd op. In een bos of in de vrije natuur moet dit natuurlijk niet.Eten en drinken
Zorg dat je altijd water voor je hond en jezelf bij hebt. Je kan je handen gebruiken om een waterkommetje voor hem te maken, maar er bestaan ook opblaasbare kommetjes. Ze nemen weinig plaats in en zijn zeer handig. Een beetje (kracht)voer voor onderweg is ook altijd welkom.Rust op tijd
Neem na elk uur wandelen tien minuutjes rustpauze. Je hond en je voeten zullen je dankbaar zijn.Nog enkele tips:
- Start pas met lange tochten als de hond één jaar of ouder is. Op jongere leeftijd is je hond namelijk nog niet volgroeit.
- Wandel niet alleen over graspaden en andere zachte wegen. Laat je hond ook op asfalt en dergelijke wennen, zodat hij voldoende eelt krijgt op de voetzolen. Controleer ook regelmatig zijn voetzolen.
- Bij meerdaagse tochten, wandelingen in rotsachtige gebieden of onder barre weersomstandigheden is raden we aan om de voetzooltjes in te smeren met vaseline (bescherming). Er zijn in de handel ook speciale ‘sokken’ te krijgen om de voetzolen te beschermen.
- Zorg dat u eerste hulp spullen bij u heeft, zowel voor uzelf als voor de hond. Denk bijvoorbeeld aan een tekentangetje.
- Bij twijfel over de gezondheid van uw viervoeter, kunt u het beste contact op nemen met een dierenarts.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe rassen en artikelen die op de website verschijnen? Registreer jezelf hier en je krijgt elke 2 weken een update in je mailbox. Je kan jezelf altijd probleemloos uitschrijven.
idd ik kan niet wachten tot da men woefkes een jaar zijn